Achterhoek loopt landelijk voorop met ontwikkeling PGO

ACHTERHOEK LOOPT LANDELIJK VOOROP MET ONTWIKKELING PGO

Slingeland Ziekenhuis, Huisartsenzorg Oude IJssel, Sensire en Medisch Servicecenter Naast zijn volop bezig met de ontwikkeling van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Samen met nog twee regio’s in Nederland loopt de Achterhoek hierbij voorop en ontvangt daarvoor onder andere van VWS een subsidie.

Met een PGO kunnen alle burgers in de Achterhoek die dat kunnen en willen hun eigen gezondheidsgegevens beheren met behulp van een app. Doel: betere grip op je gezondheid.

Begin 2018 is er een PGO proeftuin ingericht met een groep chronische longpatiënten en hun zorgverleners (waaronder huisartsen, longartsen, verpleegkundigen). Na deze proeftuin zal verder opschaling richting andere burgers in de regio worden uitgevoerd zodat het PGO uiteindelijk voor iedereen beschikbaar is. Dit is een nadrukkelijke wens van de minister. Hij wil dat iedere Nederlander vanaf 1 juli 2010 via een PGO zijn eigen gezondheidsdata kan inzien en beheren.

In de Achterhoek hebben we gekozen om te werken met een wereldleider op dit gebied: Get Real Health (www.getrealhealth.com). Uiteraard is privacy van gegevens één van de belangrijkste thema’s bij het realiseren van een veilige digitale omgeving.

De verwachting is dat het PGO zal helpen om van de Achterhoek de Gezondste Regio van Nederland te maken.