“Ik open het HIS. Het spreekuur staat vol…. Wie kent dat niet? Van 10.30 u tot 11.30 u geblokt voor de Keppel Challenge.
Voor de vierde keer op rij hebben wij, huisartsenpraktijk in Hummelo en Keppel besloten deel te nemen aan de Nationale Diabetes Challenge. Afgelopen keren zo’n 15 mensen aan het wandelen gekregen, en het leukste is dat 90% blijft wandelen op eigen gelegenheid, zelfs met elkaar. Ook dit jaar hebben 18 patiënten zich ingeschreven. Bij aanvang blijkt dat er 6 mensen aanwezig zijn die zich nog niet hebben ingeschreven. Kortom al 24 deelnemers! Wat een leuke verrassing!

We wandelen door de bospaden van Hoog Keppel, na 3 km splitsen we de groep, de mensen die rustig willen beginnen kunnen op eigen tempo terug wandelen naar het startpunt. Voor diegene die nog wat meer wil, maken we een extra lusje door Hoog Keppel, in totaal wandelen we 4,2 km in 58 minuten. Voor een beginner een prachtig resultaat!

Onderweg krijg ik opmerkingen als: ‘Ik woon hier al meer dan 40 jaar maar hier ben ik nog nooit geweest’ en ‘Ik zie allemaal oude bekenden, wij hebben elkaar al jaren niet meer gesproken, wat gezellig!’ Er is ook een dame die na 50 meter zegt ‘Dit tempo hou ik echt niet bij, dit kan ik niet volhouden.’ Ik besluit even bij haar in de buurt te blijven en ik ben niet de enige… de groep kent elkaar nog maar net en past zich direct aan. Zo tegen het einde zegt deze dame, ‘Ik vind het heel erg leuk, dit wil ik zeker blijven doen!’ Of ze dit ook vol gaat houden? De tijd zal het leren… Ik ben benieuwd met hoeveel deelnemers we volgende week maandag aan de start staan. En zo werd deze ‘gewone’ maandagmorgen voor mij ineens heel bijzonder!”

Heb jij ook zin om een keer te ervaren hoe het is om mee te lopen? Kom gerust naar Hoog Keppel op de maandagmorgen om 10.30u. Voor meer informatie mail mij op lhuisman@ezorg.nl of volg ons op Facebook: Keppel Challenge

Linda Huisman
Praktijkondersteuner
Huisartsenpraktijk Hummelo en Keppel