Huisartsenpost Oude IJssel voor Spoed logo

Bellen met de huisartsenpost

De huisartsenpost in Doetinchem is er voor spoedeisende klachten die niet kunnen wachten tot de volgende dag of tot na het weekend. Als u dringend een huisarts nodig hebt tussen 17.00 uur ’s avonds en 08.00 uur ’s morgens, in het weekend of tijdens erkende feestdagen, bel dan de huisartsenpost.

Zorg altijd dat u uw BSN-nummer bij de hand heeft. Heeft u nu uw BSN-nummer al bij de hand? Toets dan een 3 voor een snellere afhandeling.  Anders blijft u aan de lijn. U wordt doorverbonden met één van onze triagisten. Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen, werken we uitsluitend volgens afspraak.

 

Het Coronavirus

Wel of geen mondmasker

Het aantal coronabesmettingen blijft nog steeds erg hoog. Daarom vragen wij kinderen van 9 t/m 12 jaar ook een mondneusmasker te dragen op de huisartsenpost. We blijven de 1,5 meter afstand houden en voor patiënten, zorgverleners en bezoekers van 13 jaar en ouder is het dragen van een mondneusmasker absoluut wenselijk !

Heb je vragen over het coronavirus? Neem dan contact op via 0800-1351 of check voor de meest actuele informatie over de stand van zaken de website van RIVM die dagelijks wordt bijgehouden.

Blijf gezond!

Thuisarts.nl logo

Wanneer u vragen heeft over onderwerpen zoals corona, keelpijn, koorts bij kinderen hooikoorts en insectenbeten etc. kunt u ook terecht bij thuisarts.nl 

Of bel de eerstvolgende werkdag uw eigen huisarts.

Wel of niet naar de huisartsenpost?

Klachten die wel thuishoren bij de Huisartsenpost

  • Acuut optredende of verontrustende verschijnselen zoals benauwdheid, verlamming of veranderd bewustzijn
  • Plotselinge hevige pijn die aanhoudt
  • Ernstig ziek kind of kind onder 3 maanden met koorts
  • Trauma / ongelukjes in en rondom huis

Klachten die niet thuishoren bij de Huisartsenpost

  • Lastige, maar niet ernstige klachten
  • Langer bestaande klachten
  • Herhaalrecepten
  • Ik heb geen tijd door de week
Huisartsenpost - Huisartsenzorg Oude IJssel 112 logo

Wanneer uw of iemand anders leven in direct gevaar is belt u met de alarmlijn 112.

Huisartsenpost - Huisartsenzorg Oude IJssel 113

Informatie en luisterend oor over voorkomen van zelfmoord.

Voor wie is de huisartsenpost?

U kunt bij ons terecht als u woont of verblijft in ons werkgebied. Zie de kaart hiernaast. Afhankelijk van de ernst van uw probleem volgt een telefonisch advies of vragen we u om naar de huisartsenpost te komen. Is dit medisch gezien onmogelijk, dan komt de arts naar u toe.

Huisartsenzorg Oude IJssel Werkgebied

Hoe werkt de huisartsenpost?

De huisartsenpost is écht alleen voor spoedeisende klachten die niet kunnen wachten tot het eerstvolgende spreekuur van uw huisarts. Maar hoe werkt het dan? Dat wordt in het filmpje haarfijn uitgelegd (wel even geluid aan).

In verband met meerkosten die gemaakt worden door Corona, wijken de tarieven tijdelijk af.

Uitwisseling van uw medische gegevens

De huisarts is beter in staat om uw klacht te beoordelen, een diagnose te stellen en u te behandelen als uw gegevens opvraagbaar zijn bij uw eigen huisarts. Daarom wisselt Huisartsenpost Oude IJssel medische gegevens uit met de huisartsen, mits u daarvoor toestemming hebt gegeven. Op deze manier kan de huisartsenpost u doeltreffender behandelen.

Toestemming geven

Vindt u het goed dat een waarnemend huisarts, een apotheek of medisch specialist uw actuele medische gegevens kan opvragen als dat nodig is voor uw behandeling? Geef dan uw huisarts èn apotheek ieder toestemming uw gegevens te delen.

Toestemming geven kan op drie manieren:
Optie 1: Zeg het tegen uw huisarts en apotheek
Optie 2: Geef hen een ingevuld toestemmingsformulier
Optie 3: Regel het online op www.volgjezorg.nl

Uw medische gegevens beschikbaar via het Landelijk Schakelpunt (LSP)

Medicijnen

Afhalen

Wanneer de huisartsenpost recepten uitschrijft kunt u de medicijnen die u direct nodig heeft ophalen bij de dienstapotheek. De dienstapotheek is gehuisvest in het TEC-gebouw van het Slingeland Ziekenhuis, één etage boven de huisartsenpost.  
De openingstijden van de dienstapotheek zijn gelijk aan die van de huisartsenpost. Dus 17.00 tot 8.00 uur en in de weekenden en op erkende feestdagen.
Telefoonnummer 0314 – 363475

Kosten

Buiten kantoortijden kunt u uw medicijnen ophalen bij de dienstapotheek. Voor medicijnen die u buiten kantoortijden ophaalt heeft de overheid bepaald dat de apotheek hier extra kosten aan moet verbinden. Deze kosten worden verrekend in het bedrag van uw medicijn, die daardoor hoger kan uitvallen dan u gewend bent.
Let op: niet alle medicijnen worden vergoed door de zorgverzekering. Voor meer informatie verwijzen wij u naar uw eigen zorgverzekering.

Tarieven

De tarieven van de huisartsenposten in Nederland zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Deze tarieven zijn kostendekkend. Huisartsenpost Oude IJssel heeft geen winstoogmerk. Alle contacten waarbij een medische beoordeling heeft plaatsgevonden, worden in rekening gebracht. Als wij de juiste verzekeringsgegevens hebben, dienen we de nota direct in bij uw zorgverzekering. Advies en behandeling door de huisartsenpost wordt door alle zorgverzekeringen in Nederland vergoed en u betaalt geen eigen risico.

Geen eigen risico

U betaalt geen eigen risico over de adviezen, behandelingen, consulten en visites van de huisartsenpost. Medicijnen en bijvoorbeeld bloedonderzoek die de huisarts voorschrijft, vallen wel onder het eigen risico. Het eigen risico wordt landelijk vastgesteld en bedraagt
385 euro per jaar voor volwassenen (18 jaar en ouder).

Telefonisch consult:   € 35,-
Consult:                        € 170,36
Huisbezoek:                 € 255,54

Voor vragen over uw nota of factuur kunt u op werkdagen contact opnemen met de financiële administratie van Huisartsenzorg Oude IJssel, telefoon 085-4854079 of per mail via fin.admin@hzoij.nl

Tariefbeschikking Nederlandse Zorgautoriteit Nummer: 295-0605-23-1 Datum ingang: 1 januari 2023

Heeft u vragen over de kosten op uw zorgkostenoverzicht van uw zorgverzekeraar? Klik hier voor de toelichting.

Direct afrekenen

Als uw verzekeringsgegevens bij aanmelding niet volledig of correct zijn, vragen wij u de behandeling af te rekenen met uw pinpas. Na betaling krijgt u een nota mee, die u zelf bij uw zorgverzekering kunt indienen.
Advies en behandeling door de huisartsenpost wordt door alle zorgverzekeringen in Nederland vergoed en u betaalt geen eigen risico.

Rekening op huisadres

Als bij facturering blijkt dat uw verzekeringsgegevens niet volledig bekend zijn of niet correct zijn, ontvangt u een nota op uw huisadres. Deze nota kunt u indienen bij uw zorgverzekering. 

veelgestelde vragen

Hier vindt u een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag hier niet bij? Stuur dan een e-mail naar info@hzoij.nl. Wij proberen u binnen 5 werkdagen een reactie te geven.

Heeft u een medische vraag? Neem contact op met uw eigen huisarts.

Kwaliteit en certificering

Huisartsenpost Oude IJssel is gecertificeerd voor het verlenen van spoedeisende huisartsenzorg buiten kantoortijden. Aan het keurmerk ligt de internationale NEN-EN15224 norm ten grondslag, ons kwaliteitsmanagementsysteem voldoet hieraan. 

Huisartsenpost - Huisartsenzorg Oude IJssel Certificering NEN EN 15224 Eisen gebaseerd op EN-ISO 9001

De huisartsenpost officieel erkend leerbedrijf

De huisartsenpost kan mbo-studenten van de opleiding doktersassistent in de praktijk gaan opleiden. Een belangrijk onderdeel van een mbo-opleiding bestaat uit werken en leren in de praktijk, de zogenaamde beroepspraktijkvorming (BPV). Studenten doen dat bij een erkend leerbedrijf.
De voordelen van een erkend leerbedrijf zijn o.a. dat op deze manier leergierige arbeidskrachten in huis worden gehaald, studenten een frisse kijk hebben op de organisatie en zij nemen actuele kennis en inzichten mee. Een gezonde mix van jong en oud!

Huisartsenpost Oude IJssel Voor Spoed Logo

Huisartsenpost Oude IJssel B.V. is
onderdeel van Huisartsenzorg Oude IJssel B.V.

Bezoekadres

Kruisbergseweg 27
7009 BL Doetinchem
085 485 3444

Volg ons ook via