Enthousiaste huisartsen gezocht voor een op te richten innovatieclub

Op 10 april hebben we het symposium Praktijk van de Toekomst gehad. Een initiatief dat voortkomt uit een gevoelde noodzaak om ons innovatieve vermogen te vergroten en op die manier voorbereid te zijn op de toekomst. Een toekomst die steeds sneller nadert. 

Innovatieclub

Zeker, steeds meer patiënten kunnen online afspraken maken met hun huisarts en in steeds meer praktijken hangen wachtkamerschermen. De meerderheid van de huisartsen loopt echter niet voorop in innovatie. Veel huisartsen zullen zeggen dat dit ook niet nodig is. Hun wachtkamer zit vol en ze hebben het hartstikke druk. En dat klopt. Toch zijn er redenen waarom het vergroten van het innovatieve vermogen van de huisarts belangrijk is.

  • Allereerst omdat de patiënt erom vraagt.
  • Ten tweede omdat huisartsen hun unieke positie in de Nederlandse gezondheidszorg willen behouden. Hoe doe je dat met minder personeel en een toenemende vraag: door innovatie.
  • Tot slot vragen de lichamelijke en mentale gezondheid en het werkplezier van huisartsen erom. Veel dokters voelen stress en frustratie of zijn de lol in hun werk kwijtgeraakt. Innovatie kan het werk van huisartsen leuker, lichter en makkelijker maken.

De komende jaren wordt er in een  innovatieclub bij HZOIJ over innovatieve oplossingen nagedacht. Innovatieve ideeën worden gedeeld in de e-Talage op het intranet van HZOIJ. Per categorie vind je innovatieve ideeën met uitwerkingen inclusief de voordelen, nadelen en investering. Een ideale manier op inspiratie op te doen en te leren van collega’s!