Voorbereiden op de toekomst in 2020…

Topicus live!

In 2020 is het informatie systeem van de huisartsenpost vervangen door Topicus-hap. Topicus maakt het mogelijk dat we informatie uitwisselen met andere zorgaanbieders. “Daarbij is het gebruikersgemak veel beter en medische overdrachten vanuit de huisartspraktijken naar de HAP gaan vele malen makkelijker nu,” geeft Richard Linders, medisch bestuurder HZOIJ aan.

Lees meer >>>

Videobellen en videoconsult

Een van de positieve kanten van de Corona pandemie is dat we in de huisartsenpraktijken en op de huisartsenpost hebben kunnen experimenteren met beeldbellen. Er zijn verschillende applicaties getest, waaronder Arts online. In dit filmpje kunt u horen van enkele patiënten wat de voordelen zijn. In 2021 willen we als Huisartsenzorg Oude IJssel de keuze maken voor één applicatie voor zowel de huisartsenpraktijken als de huisartsenpost. Het is nog niet duidelijk welke dat wordt.

Lees meer >>>

In Een Digitale visie Achterhoek

Digitale visie Achterhoek

Als je begint met techniek, eindig je met techniek. Maar wie begint vanuit de zorgpraktijk, komt met een plan dat past bij die zorgpraktijk. Deze insteek hanteert Jan de Boer als hij eerstelijnsorganisaties begeleidt bij het formuleren van een regionale visie op digitalisering. In de Achterhoek leidde dit tot het gewenste resultaat.

Lees meer >>>

 

Regio Oude IJssel is de GLI koploper in Nederland

Regio Oude IJssel is GLI koploper in Nederland

“Als projectleider GLI ben ik trots op de huisartsenpraktijken in onze regio. Zij hebben veel patiënten weten te motiveren om deel te nemen aan een 2-jarig leefstijlprogramma. Leefstijl staat steeds vaker op het vizier binnen de praktijken,” aldus Ilse Porskamp. “

Lees meer >>>