Ruimte bieden aan huisartsen in 2021

Fysiek, mentaal, financieel en in tijd – waardoor zij in staat blijven hun veelzijdige rol in het zorglandschap te vervullen.

Gezondheidscentrum De Eik Hengelo

Welzijn op recept

Steeds meer gemeenten willen starten met Welzijn op Recept. Dit begon met een regionale visie bij de Thematafel ‘de gezondste regio’. Maar hoe doe je dat? Waar moet je op letten? Waar vind je hulp en ondersteuning? Inge te Winkel, wijkmanager bij HZOIJ en Danielle Wensink, beleidsmedewerker gemeente Aalten, vertellen hoe het hen gelukt is door vanaf het begin samen op te trekken en de huisartsen zo weinig mogelijk te belasten.

Lees meer >>>

Karen Rekers

Spoedzorg voor kwetsbare ouderen op nieuwe afdeling in Terborg: ‘Ziekenhuis vaak niet de gewenste plek’

TERBORG – Het ziekenhuis is lang niet altijd de beste plek voor ouderen die acute zorg nodig hebben. Met die insteek hebben regionale zorginstellingen en verzekeraar Menzis de ACU opgericht.

Lees meer >>>

Gezondheidscentrum De Eik Hengelo

Arts op zak | Huisarts en patiëntenportaal in één app

Bij Huisartsenzorg Oude IJssel (HZOIJ) zijn in totaal 44 huisartsenpraktijken aangesloten die samen 150.000 patiënten bedienen. Nog niet alle aangesloten praktijken bieden de Arts op zak app met patiëntportaal al aan. Dat heeft met name te maken met het feit dat zij gebruikmaken van patiëntinformatie systemen die (nog) niet compatibel zijn met de app en het portaal van Arts op zak.

Lees het artikel over Arts op zak >>>