Leefstijl

Ter voorkoming van ziekten en aandoeningen is een gezonde leefstijl van belang. De huisarts of praktijkondersteuner zal u stimuleren om voldoende te bewegen, te stoppen met roken, gezond te eten en goed te slapen en ontspannen. U kunt uiteraard ook zelf om hulp vragen.

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Wanneer uw huisarts bij u risico’s voor uw gezondheid door overgewicht heeft vastgesteld, kan hij u adviseren om mee te doen aan de “Gecombineerde Leefstijl Interventie“ (GLI). Vanaf 1 januari 2019 wordt de Gecombineerde Leefstijl Interventie vergoed vanuit de basisverzekering.

De GLI is bedoeld om te werken aan een gezonde leefstijl en deze daarna ook vol te houden. De GLI richt zich op gezonde eetgewoontes, een gezond beweegpatroon en hoe om te gaan met zaken die een gezonde leefstijl moeilijk maken, bijvoorbeeld stress en slaapgebrek. De duur van het programma is 24 maanden, dit is opgedeeld in een begeleidingsfase en een onderhoudsfase.

Meedoen?

De huisarts bepaalt of u voldoet aan de criteria om mee te mogen doen. Hij of zij kan u aanmelden voor SLIMMER bij u in de buurt. SLIMMER wordt uitgevoerd in Doetinchem, Ulft/Gendringen/Silvolde en in Zelhem/Hengelo.

U krijgt van het SLIMMER team een uitnodiging voor een intakegesprek. Daarna krijgt u in een groep twee jaar begeleiding. De eerste zes maanden is intensief, daarna bekijkt u samen hoe u uw gezonde leefstijl kunt blijven volhouden.

SLIMMER Diabetes voorkomen. Geniet van gezond eten en lekker bewegen samen met anderen.
Huisartsenzorg Oude IJssel logo
Huisartsenpost Oude IJssel voor spoed logo

Contactgegevens

Amphionstraat 67
7001 DP Doetinchem
085- 4854000
info@hzoij.nl

Volg ons ook via