Moet ik naar de dokter? op bezoek bij RTL Z

Afgelopen weekend was Moet ik naar de dokter? bij RTL Z te zien in het programma Next Level TV. Herko Wegter mocht namens Moet ik naar de dokter? vertellen over de kansen die de digitale zelftriage biedt. Vanzelfsprekend kwam ook digitale corona zelftest van Moet ik naar de dokter? voorbij. Zij lanceerden als eerste in Nederland al op 28 februari onze corona zelftest. Op de piek waren er ruim 31.000 gebruikers per dag. Dit bewijst eens temeer dat de behoefte aan goede digitale zelftriage alleen maar gaat stijgen. 

Huisartsenpost Oude IJssel

Medio oktober 2019 is onze website van de huisartsenpost live gegaan waar deze digitale zelftriage onderdeel van is. Vanaf dat moment tot en met eind december zijn er 354 triages uitgevoerd. 61% van deze gebruikers was vrouw en 19% van alle triages waren laag urgent (U4 en U5 uitkomsten).

Veel triages zijn afgerond door gebruikers in de leeftijd van 20 tot en met 35 jaar. Daarnaast wordt digitale zelftriage ook veel gebruikt voor kinderen jonger dan 5 jaar. Ouders met jonge kinderen maken dus graag gebruik van de online zelftriage tool op de website van HAP Oude IJssel.

Heeft u Moet ik naar de dokter? bij RTL Z gemist? Kijk hier het item terug.