De Zorgacademie, ons eigen scholingsplatform, biedt scholingen en nascholingen aan voor de medewerkers in de huisartsenzorg in de regio Oude IJssel om hun deskundigheid te behouden en te verbeteren. Bij onze scholingen betrekken wij graag inhoudsdeskundigen uit het vakgebied.

Een mooi voorbeeld van zo’n samenwerking is de scholing ‘Dermatologie voor doktersassistenten‘. Recent bezochten maar liefst 73 doktersassistenten uit de regio deze scholing, verdeeld over twee avonden. Op de polikliniek Dermatologie van het Slingeland Ziekenhuis aan de Gezellenlaan werden zij ontvangen door twee dermatologen en drie doktersassistenten uit het team. Er bestaan uiteraard veel huidaandoeningen waarover te vertellen valt, maar op deze avonden werd specifiek ingezoomd op thema’s die toepasbaar zijn voor doktersassistenten in de huisartsenpraktijk: huidmaligniteiten, zonbescherming, eczeem en wratten. Ook kon er een kijkje genomen worden op de polikliniek zelf, waaronder de ruimtes voor poliklinische ingrepen, lichttherapie en huidtherapie.

We kijken terug op twee geslaagde avonden die goed werden gewaardeerd door de doktersassistenten. De volgende scholing op onze agenda is er één voor huisartsen en POH-GGZ en hierin behandelen we het thema acute psychiatrie in samenwerking met de Crisisdienst van GGNet.

Leren doe je samen, leren doe je met elkaar en leren doe je van elkaar.