Voorbereiden op de toekomst in 2019…

Praktijk van de toekomst

Praktijk van de toekomst

Op 10 april is het dan zover, een inspirerend symposium over de huisartsenpraktijk van de toekomst in de Oranjerie van Kasteel Ruurlo. De ruim 30 deelnemende huisartsen zijn zowel praktijkhouders als waarnemers. De waarnemers worden door een promofilmpje van het HV-bestuur verleidt om serieus na te denken over de mogelijkheden om zich te vestigen in de mooie Achterhoek.

Lees meer >>>

Innovatieclub

Enthousiaste huisartsen gezocht voor een op te richten innovatieclub

Hoe kun je je daar als zorgverlener en zorgorganisatie op voorbereiden? Hoe kun je dit op een duurzame manier organiseren? Minder gericht op het verplicht vinken maar beter aansluiten bij de behoeften van de patiënt.

Lees meer >>>

Linda Huisman

Mijn baan in de praktijk

Een enthousiaste, vrolijke zorgprofessional met volop nieuwe ideeën en altijd een luisterend oor voor haar patiënten, dat is Linda ten voeten uit. Als gediplomeerd doktersassistente wilde Linda zich graag nog verder ontwikkelen. In het ziekenhuis waar ze werkte, bleken de mogelijkheden beperkt. Voor Linda was dat allesbehalve een streep door haar plannen.

Lees meer >>>

Moet ik naar de dokter? op bezoek bij RTL Z

Afgelopen weekend was Moet ik naar de dokter? bij RTL Z te zien in het programma Next Level TV. Herko Wegter mocht namens Moet ik naar de dokter? vertellen over de kansen die de digitale zelftriage biedt. Vanzelfsprekend kwam ook digitale corona zelftest van Moet ik naar de dokter? voorbij. Zij lanceerden als eerste in Nederland al op 28 februari onze corona zelftest. Op de piek waren er ruim 31.000 gebruikers per dag. Dit bewijst eens temeer dat de behoefte aan goede digitale zelftriage alleen maar gaat stijgen.

Lees meer >>>

 

Moet ik naar de dokter? Bij RTL Z

Werken in de regio Oude IJssel

Heb je interesse om (waarnemend) huisarts te worden in de regio Oude IJssel (Doetinchem e.o.)? Neem dan contact op met Christine van der Pol van de huisartsenvereniging via huisartsenvereniging@hzoij.nl  of telefonisch via 085-4854000

Instellingsaccreditatie voor onze nascholingen ontvangen!

De Zorgacademie heeft de Instellingsaccreditatie voor onze nascholingen ontvangen. Dit houdt in dat de Zorgacademie de scholingen voor doktersassistentes en triagisten zelf mag accrediteren. Er moet wel voldaan worden aan de kwaliteitscriteria. Onze Instellingsaccreditatie is tot november 2022 verlengd. Tijdens de Ruimzichtscholingen voor doktersassistentes en triagisten op 6 en 7 november, zijn we als Zorgacademie gevisiteerd door de NVDA.

Dit is een felicitatie waard! Proficiat!

Achterhoek proeftuin voor persoonlijke gezondheidsomgeving

Alle Nederlandse zorgverleners leggen behandelgegevens van hun patiënten vast in eigen elektronische dossiers. Via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) kunnen patiënten toegang krijgen tot deze gegevens. Die toegang konden zij vaak ook al krijgen via de patiëntenportalen van zorgverleners, maar de meerwaarde van een PGO is dat patiënten hierin de (medische) gegevens van verschillende zorgverleners centraal kunnen verzamelen en beheren. In enkele proeftuinen zijn PGO’s als instrument getest. De Achterhoek is de enige regio waar de huisartsenzorg heeft deelgenomen aan de proeftuin.

Lees meer >>>